Om oss

Inom CG Drives & Automation använder vi våra kunskaper för att ta fram tekniska lösningar, och vårt personliga engagemang för att få dem att fungera.

Kunskap och en positiv attityd

Det är fullt möjligt att sänka driftskostnaderna och samtidigt förbättra processprestandan. Detta är precis vad vi sysslat med i 35 års tid för kunder över hela världen genom att leverera lösningar för effektiv och tillförlitlig styrning av elmotorer.

Vi kombinerar toppmodern teknik med enkel och intuitiv hantering. För oss handlar enkelhet inte bara om användarvänlighet, utan också om att våra medarbetare är flexibla och lättillgängliga. De står alltid till din tjänst, och är redo att kavla upp ärmarna för att lösa alla problem du kan tänkas stöta på.

Kontakta oss

CG Drives & Automation
Mörsaregatan 12
Box 222 25
SE-250 24 HELSlNGBORG
Sverige

+46 42 169900
Fax: +46 42 169949
info.se@cgglobal.com

Full trygghet

Vi erbjuder lösningar som ger dig trygghet. Det innebär inte bara att öka effektiviteten för att minska elförbrukningen. Det handlar också om att låta dig använda din egen energi för rätt saker. När du inte behöver oroa dig för dyra driftstopp eller skador på utrustningen, kan du fokusera på förebyggande åtgärder och finjustering av processerna. 

Förstå dina behov

Våra kunder är slutanvändare och OEM-företag, verksamma inom exempelvis kraftproduktion, vatten/avlopp, gruvdrift och processindustri. Vår erfarenhet och kompetens inom dessa områden innebär att vi kan erbjuda ändamålsenliga lösningar, oavsett om det handlar om enstaka produkter eller kompletta drivsystem skräddarsydda efter dina behov. Att arbeta med oss innebär att vara en prioriterad kund med direktkoppling till företagets kärna och tillgång till ett globalt servicenätverk.

Personligt engagemang ingår alltid

Vi är stora nog att göra dig sällskap vart i världen dina affärer än tar dig, och små nog att alltid erbjuda dig vårt personliga engagemang. Bland våra tjänster finns teknisk support, utbildning, teknisk konstruktion, driftsättning, felavhjälpning och reparationer. Vi erbjuder dessutom service- och underhållsavtal. Vi lägger all vår energi på att spara din!

CG Drives & Automation (tidigare Emotron)

En del av CG Power and Industrial Solutions Limited

Sedan juni 2011 är CG Drives & Automation (tidigare Emotron) en del av CG Power and Industrial Solutions Limited (CG). CG är en ledande global aktör som ligger i framkant när det gäller hantering och tillämpning av elektrisk energi.

CG erbjuder elektriska produkter, system och tjänster för energiföretag, energiproduktion, industrier och konsumenter och har över 15 000 anställda i omkring 85 länder.

Kunskap om tillämpningar

Vår expertis omfattar pumpar, fläktar, kompressorer, blåsmaskiner, kranar, krossar, centrifuger, kvarnar, blandare, transportörer, sågar, hissar etc.

Branscher

Vi samarbetar med industrier som bland andra kraftproduktion, vatten/avlopp, processindustrier, gruvdrift, infrastruktur och maskinbyggare.

Utveckling

Vi har utvecklingsresurser i Sverige, Nederländerna och Tyskland, och teknisk expertis inom områden som kraftelektronik, styralgoritmer och motordesign.

Produktion

Våra produktions- och testanläggningar finns vid huvudkontoret i Helsingborg