Test- och certifieringsingenjör

CG Drives & Automation är ett green tech företag som utvecklar produkter och lösningar för att styra och övervaka elmotorer för energieffektiva och säkra processer. Vi erbjuder kompletta drivsystem baserade på ett sortiment av standardprodukter och dedikerade lösningar, inklusive frekvensomriktare och mjukstartare.

Våra målbranscher är kraftproduktion, vatten/avlopp, processindustrier, gruvdrift, infrastruktur och maskinbyggare. Våra marknadskanaler är slutanvändare, systemintegratörer, OEM och distributörer. CG Drives & Automation har 200 medarbetare i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Indien. Vårt huvudkontor ligger i Helsingborg, och vi har en omsättning på ca 500 MSEK.
Våra kärnvärden är de tre I:na – Integrity, Imagination och Individual – med kunden i fokus.

Din roll

CG Drives & Automation söker efter kunniga och motiverade individer till sitt R&D team för att arbeta med produkter som styr och övervakar elmotorer för energieffektivitet. Du kommer att arbeta tillsammans med andra begåvade ingenjörer i ett internationellt företag med breda kontaktytor, intressanta utvecklingsprojekt och med goda utvecklingsmöjligheter. CG Drives arbetar med avancerad teknik och lösningar för energieffektivitet som innebär stora tillväxtmöjligheter på en global marknad.

Som test och certifieringsingenjör hos CG Drives kommer du att:

  • Planera och genomföra typtest i både externa och interna testlaboratorier.
  • Följa och övervaka lagstiftning och standarder som gäller för våra produkter.
  • Säkerställa att produkterna överensstämmer med gällande lagstiftning, och vid behov återkalla produkter från marknaden.
  • Planera och genomföra typgodkännandeprojekt hos lämpliga test- och verifieringsinstitut såsom DNV-GL, UL, BV.
  • Utvärdera testresultat och skriva testrapporter.

Din profil

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör. Du har några års erfarenhet av att arbeta med test, verifiering, certifiering och teknisk rapportering inom kraftelektronik. Dina kunskaper finns inom områden som motorstyrning, kraftelektronik, EMC, testning, produktvalidering och simulering.

Som person är du prestigelös, noggrann, kreativ och analytisk. Du trivs i en högteknologisk miljö där du har ett nära samarbete med dina kollegor. Du har lätt för att kommunicera, både i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder dig en stimulerande roll där du får blomstra som utvecklare. Känslan av att i vår Greentech-miljö vara med att göra världen lite bättre ska inte underskattas!

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar CG Drives & Automation med Holtryd & Partners. Om du har några frågor angående denna position är du välkommen att kontakta Kailash de Jesus Hornig på kailash@holtrydpartners.se.