Emotronomriktare driver jordbruksbevattning

Vattenspecialister på Porsch i Tyskland använder Emotron FDU frekvensomriktare i sina bevattningssystem. Emotron IP54-omriktarna är installerade nära sprinklers på fälten i små hus.

Porsch kombinerar modern brunnsborrning med produktion och installation av mekanisk utrustning och ställverk för vattensprinklers. Dessa sprinklers kompletterar vattenförsörjningen för att säkerställa att växterna överlever torra perioder, samtidigt som man har energieffektiviteten i fokus.

Bevattningssystem för en god skörd

I områden där marken är mycket sandig sipprar regnvatten ner mycket snabbt. För att få en god skörd är bevattningssystem avgörande.

Porsch, en vattenspecialist baserad i Uelzen, Tyskland, använder Emotron FDU-enheter i sina bevattningssystem.

Porsch Wasser- und Umwelttechnick GmbH har mer än 40 års erfarenhet av bevattningssystem. Det är en partner inom alla områden av kommersiell, kommunal och privat vattenförsörjning och sanitet.

Robust och pålitlig frekvensomriktarlösning

Emotron IP54 frekvensomriktare installeras direkt nära sprinklers på fälten i små hus. Dessa små hus är inte uppvärmda på vintern men det skadar inte frekvensomriktarna då de har en robust metallkonstruktion och tål tuffa miljöer.

Den största fördelen med frekvensomriktare från Emotron är den enkla installationen för att få vattnet att flöda.

En intelligent omriktare med många möjligheter

Intelligent styrning säkerställer att alla områden vattnas i samma utsträckning. Tack vare att omriktaren är skräddarsydd för vattenapplikationer kan många funktioner lösas direkt i frekvensomriktaren. Porsch har bland annat följande funktioner:

  • Realtidsklocka
  • Logiska funktioner
  • Standby-funktion
  • Integrerad lastsensor
  • Kaskadkoppling av flera pumpar

Tack vare den användarvänliga omriktaren kan parametrar även enkelt justeras av slutkunden vid behov. Omriktarna kan dessutom fjärrövervakas och styras med hjälp av mobiltelefonkontroller.

Under de senaste åren har omkring 150 Emotronomriktare installerats av Porsch. Emotron tillhandahåller service dygnet runt och Porsch har även kompletterat detta med servicen ”nödtjänst” på helger under bevattningssäsongen.