Frekvensomriktare till 24-tonsvinsch för vindkraftverk till havs

Marin elektronik arbetar och måste kunna fungera i en värld av vibration och eventuellt damm, fuktighet och extrema temperaturer. Eftersom rörelser från vågor kan påverka vinschar och kranar har Emotron utvecklat en serie robusta frekvensomriktare utformad och certifierad för marin användning.

En sådan vinschapplikation är en pålitlig arbetshäst som kan lyfta laster som väger uppemot 24 ton – och sätta vindkraftverk på plats ute till havs.

Tung belastning på hög höjd

Installationer av vindkraftverk till sjöss kräver stark robust utrustning som arbetar med absolut noggrannhet.

Vinschen måste kunna hantera 24 ton last och lyfta delar av vindkraftverket på 100 meters höjd med en 1000m 32mm vinschkabel som drivs av en PM-motor. Den imponerande 110 kW starka, luftkylda Emotron IP54 VFX-frekvensomriktaren driver maskinerna med perfekt precision.

Emotron direkt vridmomentreglering

Emotrontekniken har en extremt snabb responstid tack vare att Emotron VFX jämför verkligt och önskat moment 40 000 gånger per sekund.

Frekvensomriktaren kan tillhandahålla högsta möjliga moment per ampere från en normal industrimotor, vilket gör det möjligt att styra en motor utan en varvtalsgivare men ändå behålla kontrollen över moment och varvtal.

ProfiNet för kommunikation

Vinschen är utrustad med en 132kW- 400V VSD och en separat Profi-Net precisionskontrollösning för enkel integration i övergripande system.

Kompletta lösningar med hjälp av holländsk partner

Den första prototypen utvecklades tillsammans med den holländska partnern Marotechniek. Det nyckelfärdiga projektet installerades av samma företag.

Efter installationen levererar CG Emotron ett komplett servicepaket med ett 24-timmars supportavtal, både on-site och per telefon för att undvika driftstopp.

CG Emotron kan alltid hjälpa till vid drifttagning och hitta den perfekta balansen mellan din motor och din frekvensomriktare. Vi lägger all vår energi på att spara din genom att se till att din utrustning är inställd till optimal effektivitet.

Marina certifieringar

Hos Emotron finns alltid expertkunskaper till hands. Ditt marina projektteam kommer att följa dig varje steg på vägen. Vi hanterar en designgranskning följt av en intern undersökning vid behov och har väletablerade kontakter med alla större certifieringsorgan.

Vi testar alla dina komponenter individuellt före drifttagning för att försäkra oss om en hög kvalitet.

 

Globalt servicenätverk

Med ett globalt partnernätverk och fjärråtkomstlösningar kan vi erbjuda serviceavtal som passar dina behov. Det kompletta tjänsteerbjudandet inkluderar:

  • Drifttagning
  • Utbildning
  • Testanläggningar
  • 24/7 support
  • Fjärråtkomst
  • Applikationsdiagnostik
  • Underhåll
  • Förlängd garanti
  • Reparationer
  • Maskinuthyrning