"Emotron är en viktig bidragande faktor till att vår produktion fungerar säkert och optimalt’’ säger Nyrstar Zinc smältverks ingenjör

” På Emotron har de en enorm mängd intern kunskap och expertis, vilket är ett viktigt bidrag för att vår fabrik ska fungera säkert och optimalt ” säger Hans Timmermans på Nyrstar Budel . ”Dessutom erbjuder Emotron bra service och det är inte långt mellan Bladel och Budel. ” Emotron har servat zinksmältverket Nyrstar i Budel i Nederländerna sedan det grundades på 1970-talet.

Nyrstar i Budel är ett av världens största zinksmältverk. Företaget bearbetar zinkkoncentrat och omvandlar dem till rent zink via elektrolys, med svavelsyra som biprodukt. En av de viktigaste användningarna av zink är att skydda stål mot rost. Zinc finns också i batterier, bildäck, färg, solkrämer, vitaminberedningar och läkemedel.

Zinkelektrolys

De frekvensomriktare krävs för att köra processerna vid Nyrstar i Budel  levereras mestadels av CG Emotron. CG Emotron levererar smarta lösningar över hela världen för större drifter av applikationer inom vattenhantering, materialtransport och kranar, men också för mindre applikationer som pumpar, fläktar, transportband och hissar. "Zinkelektrolys kräver många frekvensomriktare ", säger Hans Timmermans. "De största applikationerna används i en fläkt på cirka 600 kilowatt, medan den minsta applikationen använder 250 watt."

Frekvensomriktare

Ett antal viktiga Nyrstar-anläggningar i Budel uppgraderas för närvarande . CG Emotron spelar en viktig roll i denna process. "Ett av projekten är att byta ut tvättornet där gasrengöringen sker. Vi uppmanade ingenjörsföretaget som gjorde designen för detta att de skulle använda Emotron- frekvensomriktare i konstruktionen. Vi fann det viktigt av flera skäl . först och främst eftersom frekvensomriktarna från Emotron redan har bevisat sin framgång och våra tekniker är vana vid att arbeta med dem, men också på grund av den goda befintliga relationen vi har med CG Emotron och det faktum att de ligger nära vårt företag. Vanligtvis kom CG Emotrons tekniker hit för periodiskt underhåll. Men om det någonsin uppstår ett fel är de även snabbt på plats. "

Korta kommunikationslinjer

Timmermans är också positiv till samarbetet med CG Emotron på andra fronter. " Emotron- tekniker känner till sina produkter mycket väl. Dessutom har de en enorm mängd erfarenhet. Vid tekniska problem kan de ofta snabbt ange vad som kan orsaka problemet och berätta för oss vad vi bör se över. Det hjälper oss att hålla fabriken igång, säkert och smidigt " avslutar han.

Källa: Regio in Bedrijf