Elektronikutvecklare till R&D

CG Drives & Automation är ett green tech företag som utvecklar produkter och lösningar för att styra och övervaka elmotorer för energieffektiva och säkra processer. Vi erbjuder kompletta drivsystem baserade på ett sortiment av standardprodukter och dedikerade lösningar, inklusive frekvensomriktare och mjukstartare.

Våra målbranscher är kraftproduktion, vatten/avlopp, processindustrier, gruvdrift, infrastruktur och maskinbyggare. Våra marknadskanaler är slutanvändare, systemintegratörer, OEM och distributörer. CG Drives & Automation har 200 medarbetare i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Indien. Vårt huvudkontor ligger i Helsingborg, och vi har en omsättning på ca 500 MSEK.
Våra kärnvärden är de tre I:na – Integrity, Imagination och Individual – med kunden i fokus.

Om tjänsten

Som ingenjör hos oss kommer du att specificera, designa, utveckla, testa och underhålla elektroniska lösningar som ingår i våra frekvensomriktare och mjukstartare. Dessa inkluderar kraftelektronik som IGBR, SMPS-enheter, analoga och digitala konstruktioner för motorstyrning. 

Vi erbjuder en internationell miljö, intressanta utvecklingsprojekt och goda möjligheter att växa i ett företag med direkt kommunikation och en öppen atmosfär. Vårt R&D-team håller en hög internationell standard och vi ser till att vi lär oss av varandra.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör. Du har några års erfarenhet av att arbeta med produktutveckling och kraftelektronik. Dina kunskaper finns inom områden som motorstyrning, kraftelektronik, EMC, testning, produktvalidering och simulering.

Som person är du innovativ, analytisk och självständig samt har lätt för att kommunicera, både på svenska och på engelska.

Frågor

Om du har frågor gällande rollen är du välkommen att kontakta Tom Jönsson, , +46 42 16 99 70, tom.jonsson@cgglobal.com.