Skriv ut sidan

PRODUKTNYHET

EtherCAT för Emotron frekvensomriktare

Ett nytt EtherCAT optionskort ger ett snabbt och lättanvänt industriellt Ethernet-gränssnitt med hög tillförlitlighet för Emotron frekvensomriktare.

[22 november 2011]

Ett nytt EtherCAT optionskort tillhandahåller ett snabbt industriellt Ethernet-gränssnitt med hög tillförlitlighetsnivå för Emotron FDU/VFX frekvensomriktare. Alla frekvensomriktarparametrar går att komma åt via nätverket genom att använda applikationsprotokollet CoE (CANopen over EtherCAT). Detta gör det möjligt att på ett enkelt sätt styra, övervaka, ändra och konfigurera frekvensomriktaren.

EtherCAT option board

EtherCAT är ett öppet industriellt protokoll som har utvecklats med fokus på tidskritiska applikationer och som utnyttjar den tillgängliga bandbredden på ett mycket effektivt sätt. Detta sker med hjälp av en smart implementering av protokollet samt en snabb dedikerad integrerad krets (ASIC), vilket tar bort behovet av och kostnaden för externa switchar. ASIC:en hanterar processdatautbytet omgående, vilket minimerar telegramfördröjningen i varje nod och ger ett mycket snabbt bussystem.

EtherCAT:s nätverkstopologi är mycket robust, då den skapar en ”virtuell ring” genom att använda båda paren i en Ethernet-kabel. Genom att använda en PLC med två Ethernet-portar kan du skapa ett än mer robust redundant ringnätverk.

Protokollets specifikationer underhålls och utvecklas av EtherCAT Technology Group (ETG) och dess medlemmar.